marți, 27 ianuarie 2009

Depresii si depresivi


Ca de obicei,in noptile lungi in care nu dorm stau si ma gandesc si am ajuns la trei concluzii: 1. Mi-ar placea sa scriu o carte(pacat ca n-am talent); 2.Blogul asta a ajuns cel mai mare "defect" ca si cea mai mare dependenta a mea; 3.Suntem un popor depresiv.Poate pare ca cele trei nu au nici o legatura, dar nu e asa.
Toate pornesc de la postul anterior...Ma rog de la post si comentariul " anonim" .Ca sa explic..anonimul nu e anonim ci e o persoana la care tin enorm si care intotdeauna a creat impresia ca dintre noi eu sunt cea dura, persoana care nu se darama pt ca, sa citez: "tu ai trecut peste ce ti-a "oferit" viata"..Intrebarea care i-am pus-o dupa a fost: Chiar crezi? Chiar crede cineva ca am trecut peste tot ce mi-a oferit viata? De ce? pentru ca nu am avut voie sa plang ? pentru ca niciodata nu m-am plans cuiva si pentru ca mereu am fost persoana care asculta pe ceilalti si le dadea sfaturi?
Chiar ai impresia ca daca zambesc mereu nu se ascunde atata tristete?
Raspunsul il dau eu acum: Nu am trecut..de aia nu dorm noptile, de aia urasc sa ma intorc acasa, in casa asta mare si goala si atat de rece de parca ar fi un cavou si nu un apartament. Urasc cand ma asez seara in pat si ma napadesc gandurile..Si atunci nu mai pot fugi. Urasc blogul asta pentru ca a devenit slabiciunea mea si pentru ca ma deschid aici , e blestemul si alinarea mea in acelasi timp. E singurul loc unde ma deschid si imi arunc mastile de peste zi.Ma simt de parca as fi trait doua vieti pana acum...de parca sunt batrana...In fine...ideea de baza totusi este ca nu sunt puternica...sau sunt tocmai pentru ca le simt doar eu pe toate si nu le impartasesc cu ei?
Oricum ar fi..stateam si ma gandeam ..suntem un popor de depresivi..Oare cata lume nu e in aceeasi stare ca a mea?oare cata lume nu se simte extenuata si poate nu fizic cat psihic? cati nu sufera depresii si caderi nervoase?

5 comentarii:

  1. da sa stii ca am observat si eu acest fenomen ... anul trcut am fost in 3 tari si nu era ca la noi ... lumea tare calma si relaxata ... la noi parca totul e pe dos.
    noi parca avem asa o placere sa ne autostresam si sa ne afundam in acest sistem rece ... sau poate e obisnuinta!
    insa eu nu vreau sa cred ca putem fi asa de nagativi .. orice merge prost are si momentele bune si pe acestea tre sa le evidentiem
    asa ca vreau sa incerc sa iti aduc macar un strop de speranta prin acest comentariu si sa incerci sa nu te mai gandesti atata sau sa cauti explicatii si definitii ... uneori incercam sa facem asta si uitam de lucrurile cu adevarat importante ... si anume sa traim asa cum putem si stim mai bine! restul vinde de la sine! ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. offf.. stii tu ma ai pe mine si eu pe tine...
    si cu depresia asta e naspa.. intru si eu..dar ma scoti tu [iesirea mea din banal]
    mie mi-e de-ajuns.. o sa mor ce-i drept fara tine dar ai sa vii sa ma vezi si sa ma faci mereu sa rad.. ca si tu razi de mine [cei drept sunt proasta la engleza-figurat] :x

    RăspundețiȘtergere
  3. si daca vrei sa scrii o carte nu iti trebuie talent.
    ai auzit de cartea 'pasarea cu gatul taiat' sau ceva de genul..? eii e o mare porcarie: o gaina cu capul taiat si celelalte o privesc :)). sec stiu.
    dar tu ai talent si poti incerca ..si eu incerc ..am vrut sa scriu o carte ..gen 'secret diary of a call girl" :))

    RăspundețiȘtergere
  4. cu totii resimtim depresia la un moment dat, dar secretul este sa nu o lasam sa ne conduca viata mai departe. de cele mai multe ori eu ma vindec de depresie prin muzica. eventual si o descarcare prin plans. si trece :)

    RăspundețiȘtergere
  5. da..muzica ajuta intotdeauna dar uneori si ea isi pierde din proprietatile " curative" asa ca...uneori tot ce poti face este sa te lasi purtat in acea stare..si eu...eu pana la urma sunt doar un copil debusolat..care cauta raspunsuri si uneori spera ca aici le gaseste.

    RăspundețiȘtergere